grande-bretagne-l-immigration-post-brexit-centree-sur-les-travailleurs-qualifies

Les empreses del Regne Unit es preparen per a un Brexit sense acord, malgrat l'optimisme del primer ministre, Boris Johnson, que assegura que podrà arribar a un acord comercial amb la Unió Europea (UE) d'aquí a cap d'any després de mesos de negociacions vacil·lants.

No obstant això, fins i tot si les negociacions avancen aquestes pròximes setmanes, amb sessions addicionals al juliol i agost, les empreses han de prendre decisions difícils per reduir els riscos de les seves operacions.

El Regne Unit i la UE esperen tancar un acord comercial a l'octubre, com a molt tard, perquè el bloc necessita temps per a rebre les aprovacions necessàries dels països membres abans de la data de sortida de l'1 de gener. No obstant això, com més es prolonguin les negociacions, més costos hauran d'incórrer les empreses per protegir-se d'una sortida sense cap acord.

Les principals preocupacions de les empreses continuen sent els aranzels i la interrupció del flux de mercaderies que travessen la frontera entre el Regne Unit i la UE. Sense un acord de lliure comerç, totes dues parts deixaran de negociar en els termes de l'Organització Mundial del Comerç, que poden imposar gravàmens elevats, com un aranzel del 8% sobre la xocolata i el 30% sobre el suc de taronja.

Al mateix temps, al govern el preocupa que les empreses no estiguin llestes per a l'onada de nous tràmits posteriors al Brexit, que provocarà que els camions es detinguin als ports. A principis d'aquest mes, el ministre de l'Oficina del Gabinet, Michael Gove, va dir que estava preocupat per la falta de mesures preparatòries preses per les empreses, i el govern està planejant una campanya d'informació de "commoció i temor" a la segona meitat d'enguany per animar a les empreses a actuar.

Noticias relacionadas

contador