• Les declaracions dels països productors continuen a mesura que s'apropa la data de la reunió de novembre
Abdala Arabia Saudi

El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, Khalid Al-Falih, ha advertit al president electe dels Estats Units, Donald Trump, del risc que corre la salut de l'economia del seu país si compleix la seva promesa electoral de reduir la importació de petroli.

"Trump s'adonarà, i crec que la indústria del petroli també li assessorarà en conseqüència, que el bloqueig comercial de qualsevol producte no és saludable", va dir Al-Falih en el cim del canvi climàtic de l'ONU en Marrakesh, segons informa Financial Times.

Falih ha recordat que el lliure comerç sustenta "una florent indústria del refinat i la revolució dels hidrocarburs no convencionals, que ha creat nombrosos llocs de treball i valor", i ha afegit que "El nou Govern hauria de tenir temps per digerir tots els assumptes, inclòs l'acord climàtic de París, que Trump ha jurat trencar".

L'Aràbia Saudita és una peça clau en el tauler dels països productors de petroli. "Aràbia Saudita i Iran són dos llops que han manejat sempre els preus (del petroli)", assenyala Ascensión Reyes, analista de ETX Capital, però matisa que els Estats Units, a més de Rússia, s'han convertit també en "llops". El Govern de Donald Trump ha mostrat la seva disposició a potenciar la producció nord-americana de cru, tenint com a objectiu aconseguir l'autoabastiment.

contador