ep huawei office in sydney
Dan Himbrechts/AAP/dpa - Archivo

El Govern dels Estats Units redueix algunes restriccions imposades la setmana passada contra l'empresa xinesa Huawei, un senyal sobre com les prohibicions de la companyia de telecomunicacions poden tenir grans i involuntàries conseqüències.

El Departament de Comerç dels Estats Units permetrà que Huawei compri productes de fabricació nord-americana per mantenir les xarxes existents i proporcionar actualitzacions de programari als telèfons mòbils existents de Huawei.

La companyia encara té prohibit comprar peces i components nord-americans per fabricar nous productes sense l'aprovació de llicències que probablement seran denegades.

La mesura, que durarà fins al 19 d'agost, suggereix que els canvis en la cadena de subministrament de Huawei poden tenir conseqüències immediates, de gran abast i inesperades.

"Sembla que la intenció és limitar els impactes no intencionats en tercers que fan servir equips o sistemes de Huawei", ha assenyalat l'advocat nord-americà Kevin Wolf, un exfuncionari del Departament de Comerç. "Sembla que estan tractant de prevenir les apagades de la xarxa", ha asseverat.

Per la seva banda, Ren Zhengfei, fundador i conseller delegat de Huawei, ha assenyalat aquest dimarts en una entrevista a la cadena estatal CCTV que l'alleujament temporal de les restriccions comercials per part dels Estats Units tenen poc sentit per a la companyia, ja que l'empresa xinesa ja ha fet els preparatius.

A més ha recalcat que el 5G de Huawei no es veurà afectat i que el govern dels Estats Units està subestimant les capacitats de Huawei.

El Departament de Comerç nord-americà va posar dijous Huawei i altres 68 entitats en una llista negra d'exportació, que fa gairebé impossible que l'empresa xinesa compri productes fabricats als Estats Units.

La llista d'entitats identifica empreses que es creu que estan involucrades en activitats contràries a la seguretat nacional o els interessos de política exterior dels Estats Units.

Alphabet Inc. va suspendre els negocis amb Huawei que requereixen transferència de maquinari, programari i serveis tècnics, excepte els que estan disponibles públicament a través de llicències de codi obert, segons ha informat Reuters aquest diumenge citant una font familiaritzada amb l'assumpte.

Segons informa el The Wall Street Journal, citant fonts coneixedores, Google planeja frenar el bloqueig al gegant xinès de les telecomunicacions després de conèixer l'anunci del Departament de Comerç dels EUA.

Noticias relacionadas

contador