ep billeteseuro dinero pib
EUROPA PRESS

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha elevat en dues dècimes la seva previsió de creixement per al quart trimestre de l'any, fins al 0,8%, després de les últimes dades d'atur registrades, i preveu una alça del PIB similar al primer trimestre de l'exercici 2019, d'acord amb l'última actualització del seu model 'Mipred', que pronostica la taxa de creixement en temps real.

En concret, estima una evolució del 0,75% per al quart trimestre, davant l'anterior estimació en què projectava un avanç del 0,61%. La revisió a l'alça s'ha produït després de les últimes dades de consum d'energia, finançament a empreses i famílies i altes a la Seguretat Social d'octubre.

A més, l'Autoritat Fiscal ha publicat per primera vegada la seva previsió per al primer trimestre de 2019, que se situa en una taxa de creixement idèntica, del 0,75% del PIB.

D'aquesta manera, l'Autoritat Fiscal augura un creixement superior al registrat durant el tercer trimestre, ja que, segons les dades confirmades per l'INE, l'economia espanyola va créixer el 0,6% durant el període juliol i setembre, de la mateixa manera que durant el primer i segon trimestre. En créixer l'economia un 0,8% seria, per tant, el creixement més alt aquest any.

L'organisme, que ha avalat el pla pressupostari del Govern, creu que Espanya tancarà aquest any amb un dèficit del 2,8% del PIB, una dècima més que l'estimat per l'executiu, mentre que veu "factible" arribar a la previsió de l'1,8% el proper any.

Noticias relacionadas

contador