christine-lagarde-met-en-garde-contre-le-projet-du-fn

Multitud de reaccions a les últimes incendiàries declaracions del president dels Estats Units, Donald Trump, que aquest dimecres va afirmar que "la Fed s'ha tornat boig". Trump va reiterar en diverses ocasions que no està "gens content" amb el ritme de la normalització monetària del banc central i ha dit no entendre per què segueix endurint les condicions monetàries.

Com a reacció a aquestes paraules, que no han deixat indiferents a ningú, el dòlar ha registrat la seva major caiguda en vuit mesos. A més, diferents personalitats estan reprovant unes declaracions que consideren fora de lloc.

El president de JP Morgan, Jacob Frenkel, ha indicat en declaracions a la CNBC que la política de normalització del banc central nord-americà és l'apropiada perquè l'economia s'ha recuperat en tots els fronts.

"És el moment adequat perquè el banc central normalitzi la seva acció i, a més, la Fed ho ha anunciat amb la suficient antelació com perquè no hi hagi sorpreses, l'orientació als mercats és molt clara i l'organisme està fent el correcte", ha assenyalat.

Per la seva banda, la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, també en declaracions a la CNBC, ha dit que ella "no s'associaria Jay Powell amb la bogeria". Lagarde ha assenyalat que Powell i els membres de la junta directiva de la Fed "semblen ser extremadament seriosos, sòlids i certament interessats en basar les seves decisions en informació real, i en comunicar-ho adequadament".

Lagarde ha afegit que "en tot moment és sens dubte un bon principi que els bancs centrals mantinguin la independència. Ho hem defensat en tots els països i crec que la Reserva Federal no n’és una excepció".

Noticias relacionadas

contador