lagarde bce junio portada
BCE

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat que "l'economia de la zona euro va per bon camí", però encara és aviat per debatre la recuperació del final dels estímuls. "La recuperació ha de ser ferma i sostenible", ha dit en una entrevista a Político.

"No estic suggerint que el programa de compres d'emergència pandèmica (PEPP) es vagi a detenir el 31 de març". "Tenim molta flexibilitat, però en termes de perspectives econòmiques anem a la direcció correcta", ha afirmat Lagarde, afegint que "és massa aviat per debatre aquests temes".

Cal recordar que el PEPP d'1,85 bilions d'euros està programat per durar al menys fins al 31 de març o fins que acabi la fase de crisi de la pandèmia.

La passada setmana, el BCE anunciava després de la reunió que l'organisme manté el peu a l'accelerador de les seves compres pandèmiques tres mesos més. Així, "el Consell de Govern espera que les compres en el marc del programa de compres d'emergència davant de la pandèmia (PEPP) durant el proper trimestre continuïn a un ritme significativament més elevat que durant els primers mesos d'aquest any, sobre la base d'una avaluació conjunta de les condicions de finançament i de les perspectives d'inflació", ha dit el banc central al seu comunicat.

Per tant, "seguirà efectuant compres netes d'actius en el marc del PEPP amb una dotació total d'1,85 bilions d'euros almenys fins al final de març de 2022 i, en tot cas, fins que no consideri que la fase de crisi del coronavirus ha acabat".

Noticias relacionadas

contador