lagarde, christine, bce

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat aquest dilluns que a l'entorn macroeconòmic actual la política fiscal no ha d'alimentar les pressions inflacionistes, alhora que els governs han d'aplicar polítiques fiscals que demostrin el seu compromís de reduir gradualment els elevats índexs de deute públic.

"A l'entorn actual d'alta inflació, la política fiscal ha de ser considerada per no augmentar les pressions inflacionistes. Per tant, el suport fiscal ha de ser específic, personalitzat i temporal. Ha de ser focalitzat, de manera que la mida de l'impuls fiscal sigui limitat i beneficiï els qui més ho necessiten; adaptat, de manera que no debiliti els incentius per reduir la demanda d'energia; i temporal, perquè l'impuls fiscal no es mantingui més temps de l'estrictament necessari", ha explicat Lagarde durant la seva intervenció davant la comissió parlamentària d'Afers Econòmics i Monetaris. A més, ha comentat que “els governs han d'aplicar polítiques fiscals que demostrin el seu compromís de reduir gradualment els alts índexs de deute públic”.

Lagarde ha indicat que la política monetària està orientada per tornar la inflació a l'objectiu del 2%, però que “les perspectives econòmiques també dependran de les accions que prenguin altres parts interessades”.

En aquest sentit, ha afegit que aconseguir l'estabilitat de preus és una condició necessària, “però no suficient”. "Altres àrees polítiques hauran d'actuar". "Es necessiten polítiques fiscals sostenibles no només per garantir la sostenibilitat del deute a mitjà termini, sinó també per donar suport a les tres transicions clau que determinaran el nostre futur i el nostre model de creixement: cap a una energia més neta, més seguretat econòmica i una economia més digital i productiva".

ELS TIPUS D'INTERÈS SEGUIRAN PUJANT

Lagarde ha reiterat el compromís del BCE a reduir la inflació i per aconseguir-ho, des del banc central estan decidits a prendre les mesures que siguin necessàries.

"Esperem augmentar les taxes encara més als nivells necessaris per garantir que la inflació torni al nostre objectiu de mitjà termini del 2% de manera oportuna", ha indicat.

La banquera central europea també ha tornat a insistir que aniran "reunió per reunió" i que "les decisions del Consell de Govern seguiran depenent de les dades".

"Com més hem d'avançar i com de ràpid n'hem d'arribar es basarà en la nostra perspectiva actualitzada, la persistència dels xocs, la reacció dels salaris i les expectatives d'inflació, i la nostra avaluació de la transmissió de la nostra postura política", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador