ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha actualitzat les seves previsions per a la regió asiàtica, on espera una millora del creixement fins al 7,6%. No obstant això, avisa d'una "enorme incertesa" al voltant dels pronòstics.

"La pandèmia ha causat pèrdues de producció sense precedents a la regió d'Àsia-Pacífic", va dir Jonathan D. Ostry, director interí del Departament d'Àsia i el Pacífic de l'FMI, durant una conferència de premsa virtual recollida per Xinhua.

La pandèmia està retrocedint en alguns països, encara que en altres parts les "segones o terceres onades de contagis estan causant estralls", principalment a Índia, va dir, i en algunes economies de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN).

Per a la Xina, el creixement ha estat previst fins al 8,4% aquest any a causa d'exportacions netes més fortes, cosa que reflecteix un major creixement mundial i l'estímul fiscal dels Estats Units, va assenyalar l'FMI.

D'altra banda, l'Índia va experimentar una revisió més considerable a l'alça per situar-se al 12,5% a causa de la constant normalització de la seva economia i d'una política fiscal més favorable al creixement, "però l'actual augment en els contagis representa un preocupant risc a la baixa", va dir Ostry.

Ostry va assenyalar que hi ha una enorme incertesa al voltant dels pronòstics per a Àsia i va destacar riscos a la baixa com contratemps en la vacunació, dubtes sobre la potència de les vacunes contra les noves variants de la malaltia i un ressorgiment del virus.

Noticias relacionadas

contador