• Un nou moviment de la guerra comercial dels dos països
trump china eeuu portada buena

El Consell d'Estat de la Xina ha imposat aranzels addicionals de fins al 25% a 128 articles importats dels Estats Units, entre ells destaquen el porc i el vi. La mesura, que ha entrat en vigència aquest dilluns, es produeix en resposta a les mesures reguladores d'importació d'acer i alumini dels EUA.

La Xina va imposar un aranzel del 15% a 120 productes, com són el vi, les nous, pistatxos, taronges, raïm i síndries, mànecs i tubs d'acer sense costura. El 2017, la Xina va importar 1.000 milions de dòlars d’aquests productes. El país asiàtic també va imposar un aranzel del 25% sobre la carn de porc i la ferralla d'alumini. D'aquests dos productes, el país va importar 2.000 milions dòlars.

En total, els nous aranzels impactaran sobre 128 nous tipus de productes dels EUA, segons informa aquest dilluns Reuters. El llistat complet coincideix amb la proposta publicada pel govern el 23 de març. La decisió ataca 3.000 milions de dòlars en importacions nord-americanes.

Una xifra que resulta significativa. No obstant això, suposa 'una gota en l'oceà' si es té en compte la mida de la relació comercial bilateral. Els productes nord-americans exportats a la Xina el 2016 van totalitzar 115.600 milions de dòlars, segons les dades oficials.

En un comunicat, el Ministeri de Comerç xinès va assenyalar que la mesura és una acció legítima dissenyada per defensar els interessos nacionals de la Xina. Una resposta a la imposició d'aranzels addicionals del 25% sobre les importacions d'acer i del 10% sobre les importacions d'alumini el 23 de març.

Noticias relacionadas

contador