premier-cas-de-contamination-au-coronavirus-de-wuhan-depiste-aux-usa

La Xina està lluitant per contenir la creixent propagació del coronavirus. Per a això, ha arribat fins i tot a prendre mesures sense precedents com restringir els viatges de 40 milions de persones coincidint amb les celebracions de l'Any Nou Lunar. El govern ha ordenat a les agències de viatges suspendre les vendes de paquets turístics tant nacionals com internacionals.

Mentre el nombre de morts continua augmentant, la ràpida propagació del coronavirus obstaculitza els esforços per detectar els pacients infectats. A més, alguns pacients infectats no mostren febre, un símptoma que els governs de tot el món han estat utilitzant per detectar el patogen.

La pressió està augmentant sobre la Xina mentre tracta d'enfrontar a una malaltia que alguns temen que podria rivalitzar amb la SARS, que fa 17 anys va cobrar gairebé 800 vides. Si bé, els experts mundials han elogiat majoritàriament els esforços per contenir el virus, els ciutadans xinesos són cada vegada més crítics a mesura que les restriccions de viatge creixen per abastar una població més gran que Austràlia.

Més enllà de l'àrea restringida en l'epicentre del brot, es van produir importants tancaments. Els esdeveniments públics per commemorar el nou any van ser cancel·lats, Shanghai Disneyland va anunciar que es tancaria indefinidament i les cadenes de cinema van cancel·lar les projeccions de pel·lícules. La interrupció de l'activitat es produeix durant el que sol ser un període d'augment important per a la despesa, cosa que posa en risc l'estabilització econòmica de la Xina.

"Això no té precedents a la Xina, i potser fins i tot en la història de la salut moderna". "És un gran desafiament legal, institucional, per no esmentar el logístic", ha afirmat el director de centre d'Estudis de Salut Global de la Universitat de Seton Hall a Nova Jersey, Yanzhong Huang, segons recull Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador