chinacbenergia

La Xina ha exigit aquest dimecres a les empreses ferroviàries i a les autoritats locals que s'esforcin per subministrar carbó a les companyies elèctriques, ja que les regions clau de la segona economia del món s'enfronten a talls d'electricitat que han paralitzat la producció industrial.

Segons informa Reuters, l'ordre, dictada pel poderós planificador estatal de la Xina, es produeix després que una col·lisió entre l'escassetat de subministraments de carbó, l'enduriment de les normes sobre emissions i la forta demanda de la indústria hagi fet que el preu del carbó, la major font d'electricitat de la Xina, arribi a rècords exorbitants, just quan s'acosta l'hivern.

Els futurs del carbó tèrmic a la Xina han arribat a un màxim històric de 1.376,8 iuans per tona a primera hora d'aquest dimecres, cosa que afegeix més pressió a les empreses elèctriques. S'han imposat restriccions a l'ús de l'energia en àmplies zones del país, especialment en tres províncies de nord-est, on viuen gairebé 100 milions de persones.

Aquesta setmana, les autoritats han tractat d'assegurar als residents que hi haurà energia per a ús domèstic i per a la calefacció a mesura que s'acosta l'hivern. La Xina està estudiant la possibilitat d'augmentar els preus de l'energia industrial per alleujar l'escassetat de subministrament, segons informa Bloomberg citant fonts no identificades.

No obstant això, des de la setmana passada s'està aplicant un racionament d'energia durant les hores punta en moltes parts del nord-est de la Xina, amb notícies que informen de talls en els semàfors i en les xarxes de comunicacions 3G a la regió.

Noticias relacionadas

contador