• L'ambaixada xinesa a Washington sí que creu que s'han fet progressos
  • Però no els suficients com per aclarir els dubtes sobre les relacions econòmiques i de seguretat entre els dos països
cbtrump823

La relació comercial entre la Xina i els EUA torna a causar preocupació als mercats després que s'observés escàs progrés durant la primera de les converses oficials programades entre els dos països. S'esperava poc de la trobada entre el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, el secretari de Comerç nord-americà, Wilbur Ross, i el vice-primer ministre xinès Wang Yang, però tot i les baixes expectatives, l'esdeveniment va resultar decebedor.

Segons explica la 'CNBC', la reunió es va tancar sense emetre una declaració conjunta i es van cancel·lar les conferències de premsa programades, senyal que molts analistes han interpretat com un signe de profund desacord sobre assumptes comercials i d'inversió, temes clau de l'esdeveniment inaugural. El to tebi de la reunió, comenten, podria indicar una escalada de les tensions en el futur.

L'ambaixada xinesa a Washington sí que creu que s'han fet progressos, però no els suficients com per aclarir els dubtes sobre les relacions econòmiques i de seguretat entre els dos països

El conclave ni tan sols va aconseguir la meta prevista que es ratifiqués l'obertura del mercat xinès per a les companyies nord-americanes, com a signe de bona voluntat cap a Washington o que es confirmés el marc d'un any per a futures negociacions. La sensació que va quedar a Washington és que el diàleg va ser "poc satisfactori", segons declaracions de la consultora Eurasia Group a la 'CNBC'.

LA XINA ASSEGURA QUE HAN FET PROGRESSOS

Pel que fa a Pequín, però, la versió oficial contrasta amb aquest panorama descoratjador. L'ambaixada xinesa a Washington ha reconegut "avenços significatius" en el pla d'acció de 100 dies per al comerç i ha explicat que sí que van debatre un pla d'acció a un any vista sobre la cooperació econòmica.

No obstant això, aquest intent de 'girar la truita' ha tingut poc efecte, ja que les converses no van arribar a cap acord sobre noves mesures importants per reduir el dèficit comercial dels Estats Units amb la Xina i han posat en dubte les relacions econòmiques i de seguretat del president Donald Trump amb Pequín.

Noticias relacionadas

contador