cb china trump trade sh1

La Xina estaria oberta a un acord comercial parcial amb els Estats Units tot i la llista negra de tecnologia, segons informa Bloomberg. La notícia ha provocat una tirada clara en les borses, que pugen al voltant d'un 1%.

Bloomberg cita un funcionari xinès, que ha afirmat que la Xina encara està oberta a arribar a un acord comercial parcial amb els EUA i ha afegit que Pequín vol limitar el dany que està patint la segona economia més gran del món a causa de la guerra comercial.

La Xina i els Estats Units arriben a aquesta reunió, que es desenvoluparà entre demà dijous i divendres, molt pressionats. El Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit aquest dimarts que la guerra comercial farà perdre més de 600.000 milions a l'economia mundial el 2020. A més, les últimes males dades macro publicades a l'altra banda de l'Atlàntic, com els ISM manufacturer i serveis, confirmen que la primera potència econòmica mundial també s'està veient penalitzada per aquesta situació.

"Liu He ve amb ofertes reals, no és una visita buida", va dir a FT una persona propera a les negociacions

Els analistes diuen que, tal com estan les coses, els inversors es conformaran amb qualsevol notícia positiva relacionada amb aquesta reunió i l'aprofitaran per comprar. L'informació de Bloomberg fa augmentar les esperances després d'una setmana marcada per dubtes al voltant de la trobada.

Els EUA ha sumat aquesta setmana vuit tecnològiques xineses a la seva llista negra d'empreses. A més, s'ha especulat que els xinesos tindrien intenció d'escurçar la reunió, cosa que no és un bon senyal. A tot això s'ha unit el conflicte polític entre la NBA i les autoritats xineses, que ha generat el suport d'un directiu dels Houston Rockets als manifestants a Hong Kong. Així mateix, els EUA ha anunciat restriccions en el lliurament de visats a funcionaris de la Xina per la "repressió" a Xinjiang, alhora que la Xina ha contestat amb plans per restringir visats a nord-americans amb llaços "anti-Xina".

Si les dues potències no arriben a un acord, el pròxim 15 d'octubre els Estats Units pujarà els aranzels a 250.000 milions de dòlars d'importacions xineses des del 25% actual al 30%. Si això passa, els experts avisen que l'acord comercial serà gairebé impossible a curt termini.

AUGMENTAR LA COMPRA DE PRODUCTES AGRÍCOLES

Financial Times informa que funcionaris xinesos estan oferint augmentar les compres anuals de productes agrícoles als Estats Units en 10.000 milions de dòlars, cosa que també contribueix a incrementar l'optimisme de cara a l'acord amb els Estats Units.

En les negociacions de finals d'aquesta setmana seran presents el viceprimer ministre xinès, Lui He, el representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin. Si les converses van bé, s'espera que la reunió de divendres compti amb la presència de Donald Trump.

"Liu He ve amb ofertes reals, no és una visita buida", va dir a FT una persona propera a les negociacions.

Noticias relacionadas

contador