ep china- china advierteque eeuu esta jugandofuego con sus ultimas acciones relativastaiwan
MICK TSIKAS/AAP/DPA - Archivo

Els mitjans estatals xinesos han assenyalat aquest dijous que és poc probable que les pròximes converses comercials entre els líders de la Xina i els Estats Units resolguin immediatament els principals desacords entre les dues parts, però podrien començar una nova fase en les negociacions.

El diari Global Times, que ha manifestat que la Xina va tenir una conversa telefònica a sol·licitud dels Estats Units, ha indicat que Pequín havia enviat un clar senyal a Washington que "la Xina no pot ser intimidada".

"Els resultats de la negociació sovint no s'obtenen a través de converses, sinó a través de baralles. Si es desitja un bon resultat de negociació, la Xina ha de persistir i no témer", ha afirmat el diari, publicat pel governant Partit Comunista .

"Atès que és molt probable que el comerç entre la Xina i els Estats Units continuï, els dos països poden arribar a un acord. Però la Xina no estarà impacient ni temerà a revessos", ha asseverat.

La Xina i els Estats Units van assegurar a principis d'aquesta setmana que reprendran les converses abans d'una reunió la setmana que ve entre el president nord-americà, Donald Trump, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, cosa que va generar esperances als mercats financers que puguin mitigar la intensificació de les friccions comercials.

Les converses per arribar a un acord van col·lapsar el mes passat, després que funcionaris nord-americans acusessin la Xina de renegar de compromisos prèviament acordats.

Els dos països es troben enmig d'una costosa disputa comercial en què han aplicat de forma recíproca aranzels cada vegada més alts als seus importacions. La Xina ha promès no cedir davant qüestions de principis o sota la pressió dels Estats Units.

Les parts estan "d'humor per a un diàleg seriós", ja que una guerra comercial declarada farà malbé els dos països, però és improbable que una sola reunió resolgui tot, segons ha assenyalat el diari estatal China Daily.

"Les expectatives de les dues parts són massa divergents per permetre això", ha sostingut. "El més probable és que la reunió u a u acabi com l'inici d'una nova fase en les negociacions i que els dos líders exposin personalment els temes fonamentals per a cada país", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador