ep ilustracionla guerra comercialestados unidoschina
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

La Xina ha dit que no cedirà a la pressió de Donald Trump. El president nord-americà ha anunciat, per sorpresa, aranzels del 10% sobre aquells productes xinesos que fins ara s'havien lliurat de les tarifes. El portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors xinès, Hua Chunying, ha avisat que Pequín no cedirà ni una mica sota la pressió de Wahington.

La Xina ha dit que l'economia més gran del món hauria de renunciar a les seves il·lusions, assumir alguna responsabilitat i tornar al camí correcte per resoldre la guerra comercial. Hua Chunying ha avançat que Pequín haurà de prendre represàlies si els Estats Units posa més aranzels, informa Reuters. Està previst que aquests entrin en vigor l'1 de setembre.

El portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors ha afegit que, tot i que la Xina no vol una guerra comercial amb els EUA, no té por de lliurar-ne una.

Trump ha anunciat per sorpresa aquests nous aranzels que afecten a productes xinesos per valor de 300.000 milions de dòlars. El president dels EUA ha justificat la decisió al·legant que la Xina no ha complert amb el compromís, assolit durant les negociacions comercials, de comprar productes agrícoles nord-americans. La mesura trenca la treva entre les dues potències just en el moment en què havien reiniciat els contactes.

La decisió de Trump està tenint un impacte directe als mercats. Les borses cauen amb força mentre que el petroli, que aquest dijous es va enfonsar més d'un 6% per aquest motiu, avui rebota un 2%.

Noticias relacionadas

contador