• Le Maire va demanar que "les forces europees pensin en aquest problema comú, en una resposta comuna i desenvolupin una ofensiva si cal"
Europa

El ministre d'Economia i Finances francès, Bruno Le Maire, ha afirmat, en declaracions a la CNBC, que la Unió Europea (UE) hauria d’unir-se en resposta als aranzels a les exportacions de l'acer i l'alumini dels Estats Units i podria prendre represàlies juntament amb nacions de fora d'Europa.

"Crec que el primer és tenir una resposta comuna dels estats membres de la UE", va afirmar Bruno Le Maire aquest dilluns en declaracions a la cadena. Però després, va afegir, si altres països volen participar en la resposta de la UE, "per descomptat, estem oberts a aquest debat".

Le Maire va demanar que "les forces europees pensin en aquest problema comú, en una resposta comuna i desenvolupin una ofensiva si és necessari".

Les declaracions de Bruno Le Maire es produeixen després que el president dels Estats Units, Donald Trump, aprovés la setmana passada una proposta per augmentar els impostos a les importacions de l'acer al 25% i al 10% a les de l'alumini. Els aranzels podrien afectar particularment els exportadors d'automòbils i les empreses de construcció als països de tot el món que estan en la llista d'aranzels.

"COMPTEM AMB SER-NE EXCLOSOS"

La comissària europea de Comerç de la UE, Cecilia Malmström, va dir la setmana passada que "Europa no és una amenaça per a la seguretat interna nord-americana" i, per això motiu, creuen que seran exclosos de la llista dels països afectats pels aranzels.

Alhora, Malström anunciava la intenció de la UE d'aplicar mesures equivalents, encarint les importacions de productes nord-americans com el bourbon, la mantega de cacauet, productes de Harley-Davidson o texans Levi's. Una decisió que es prendrà després d'un atac "alarmant" i "profundament injust" per part de l'Administració americana, en opinió de la comissària europea. Un sentiment que també han manifestat la Xina i Corea del Sud, augmentant la possibilitat de l'esclat d'una 'guerra comercial'.

Noticias relacionadas

contador