• El salari mitjà augmenta un 2,5%, per sota del 3% de la inflació
  • No obstant això, els salaris al Regne Unit augmenten per sota de la inflació
ep banderareino unido brexit
PIXABAY

La desocupació al Regne Unit va descendir en 26.000 persones entre agost i octubre de 2017 davant del trimestre anterior, cosa que va situar la taxa d'atur al 4,3%, el seu nivell més baix des de 1975, segons les dades divulgades avui per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS, en anglès).

La desocupació, que comprèn tant els que es beneficien del subsidi d'atur com els que no, va arribar a 1,43 milions de persones durant el citat trimestre, va afegir la font. Així, la taxa de la desocupació va baixar cinc dècimes respecte al mateix període de l'any anterior.

El nombre d'apuntats al subsidi d'atur es va incrementar en 5.900 persones fins a 817.500 al mes passat, va agregar l’ONS.

La taxa de l'ocupació es va situar al 75,1% durant el trimestre entre agost i octubre, davant el 74,4% fa un any, ha indicat la font. L'ONS va revelar, a més, que el nombre de persones classificades com econòmicament inactives entre 16 i 64 anys -que no treballen i ni estan buscant ocupació- va ser del 21,5%, un percentatge més alt que durant el trimestre anterior, quan es va situar al 21,2%.

D'acord amb aquest organisme, el salari mitjà setmanal dels treballadors en termes nominals -no ajustats a la inflació- va créixer en un 2,5%, incloent-hi les bonificacions, i en un 2,3%, si s'exclouen aquestes primeres, enfront l'any anterior.

Pel que fa al sou setmanal percebut pels empleats en termes reals -els ajustats als preus de la inflació-, la xifra va disminuir en un 0,2%, tenint en compte les bonificacions, i va caure un 0,4%, si se n’exclouen aquestes primeres.

El secretari d'Estat britànic d'Ocupació, Damian Hinds, ha dit avui als mitjans que el Regne Unit acaba l'any amb una "nota forta" ja que les xifres mostren una caiguda de la desocupació. "L'ocupació està a nivells rècord i hi ha tres milions de persones més amb feina comparat amb 2010. Això és més que la població del Gran Manchester (nord anglès)", ha afegit Hinds.

David Cheetham, analista XTB, assenyala que "tot i que els salaris augmenten al seu ritme més accelerat des de principis de 2017, el ritme de creixement encara està per sota de la inflació, cosa que significa que els treballadors, de mitjana, estan experimentant retallades salarials en termes reals".

A més de les dades salarials, l'analista també assenyala que ha augmentat més del que s'esperava el nombre de demandants de subsidi. "La taxa d'atur es manté al seu nivell més baix des de 1975 al 4,3%, però novament aquí podria haver-hi un cas de decepció lleu atès que les previsions de consens havien pronosticat una caiguda al 4,2%", apunta.

En general, "les dades d'ocupació podrien descriure com sòlids, però donades les expectatives del mercat una mica decebedors. La reacció del mercat ha vist la lliura retrocedir des dels seus nivells més alts del dia, mentre que l'FTSE 100 cotitza al voltant del nivell 7500 després de tres dies de guanys sòlids", conclou.

Noticias relacionadas

contador