• Les dades d'inflació segueixen donant el senyal d'alerta al Regne Unit
Reino Unido

La taxa d'atur del Regne Unit es va situar al 4,4% durant el segon trimestre, una dècima per sota del nivell registrat durant els tres mesos anteriors i mig punt percentual menys que un any abans, cosa que representa el seu millor lectura des de 1975 , segons ha informat l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS). A més, pel que fa als sous, els ingressos mitjans per setmana van registrar un increment del 2,1% en termes nominals, encara que al tenir en compte l'impacte de la inflació, van registrar una caiguda del 0,5%.

Entre abril i juny la xifra de desocupats es va reduir fins a 1,48 milions, fet que suposa un descens trimestral de 57.000 aturats

Precisament el tema dels salaris, i com es veuen afectats per la inflació, amb les negociacions del Brexit tirant a caminar i amb el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) sense gaire ànim de canviar la seva política monetària, és el que més preocupa als britànics. I és que les dades d'inflació segueixen donant el senyal d'alerta al Regne Unit, ja que el creixement dels preus, derivat de la caiguda de la lliura, ha estat inferior a l'esperat pels experts al juliol, raó suficient perquè els inversors disminueixin la probabilitat que atorguen a una pujada imminent de tipus i es posicionin en contra de la lliura.

Tot i que la moneda britànica ha experimentat un important repunt després de conèixer les dades de l'atur, recuperant-se així de les caigudes experimentades aquest dimarts per la dada de l'IPC. En concret, aquest dimecres la lliura puja un 0,23% en l'encreuament contra la moneda comuna fins als 1,091 euros.

De tornada a les dades d'atur, segons l'ONS entre abril i juny, la xifra de desocupats es va reduir fins a 1,48 milions, fet que suposa un descens trimestral de 57.000 aturats i de 157.000 durant els últims dotze mesos. Al seu torn, el nombre d'ocupats al país va arribar als 32.070.000, un increment de 125.000 ocupats en tres mesos i de 338.000 durant l'últim any.

D'aquesta manera, la taxa d'ocupació del Regne Unit es va situar durant el segon trimestre al 75,1%, la més alta des que van començar els registres el 1971. Per la seva banda, la taxa d'inactivitat va baixar també al seu mínim des de 1971 i es va situar al 21,3% des del 21,6% de l'any passat, amb un total de 8.770.000 de persones en aquesta situació.

Noticias relacionadas

contador