ep centro financiero de londres
ERICSSON

La taxa de la desocupació al Regne Unit va repuntar fins al 4,5% entre juny i agost, per sobre del 4,3% esperat pel consens i després de revisar-se a l'alça la dada de juliol fins al 4,3% des del 4,1%, segons va informar aquest dimarts l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS, en anglès). Es tracta de la taxa d'atur més alta dels últims tres anys.

La taxa d'atur va ser un 0,6% més alta que un any abans i un 0,4% més alta que la del trimestre anterior. La ONS va dir que les dades mostren que la taxa d'ocupació "ha estat disminuint des de l'inici de la pandèmia de coronavirus, mentre que la taxa d'atur i el nivell d'acomiadaments han augmentat en els últims períodes".

S'estima que 1,52 milions estaven aturats durant l'últim trimestre al Regne Unit, la qual cosa implica un augment de 209.000 respecte a l'any anterior i 138.000 per sobre del trimestre anterior.

Ranko Berich, director de l'equip d'anàlisi de Monex Europe, afirma que les dades "comencen a mostrar senyals del que podria ser un xoc històric". La seva previsió és que la taxa d'atur augmenti fins al 7,5% a final d'any per "la disminució de les ajudes del Govern i les restriccions més estrictes" provocades per la pandèmia.

"L'atur no és alt per als estàndards històrics, però el panorama clarament s'està deteriorant. Estem començant a veure com es veu la ferida econòmica a mesura que es retiren gradualment les ajudes", afegeix Laith Khalaf, analista d'AJ Bell.

Noticias relacionadas

contador