ep tesoreria general de la seguridad social
EUROPA PRESS - Archivo

La Tresoreria de la Seguretat Social va llançar aquest cap de setmana un tuit al seu compte oficial dirigit principalment als autònoms, recordant que, si no es fa l'ingrés de les cotitzacions dins de termini, es generarà deute amb recàrrec. L'administració va eliminar aquest tuit, enmig de la polèmica que va generar després de les últimes mesures aprovades pel Govern i en plena crisi pel coronavirus.

Segons el reial decret aprovat la setmana passada, la suspensió dels termes i la interrupció dels terminis no s'aplicaran als procediments administratius en els àmbits de l'afiliació, la liquidació i la cotització de la Seguretat Social d'aquells que hagin de continuar cotitzant.

L'Executiu tan sols ha aprovat una moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social per a aquelles pimes i autònoms que desenvolupin la seva activitat en determinats sectors i zones geogràfiques: aquells obligats a tancar pel reial decret del 14 de març que declarava l'estat d'alarma. Això suposa que aquestes cotitzacions podran ser abonades en el termini d'un any, sense recàrrecs ni interessos de cap mena.

També poden acollir-se a aquesta exempció els autònoms que acreditin que durant el mes anterior han perdut el 75% de la facturació respecte a la mitjana mensual de l'últim semestre. La resta dels treballadors autònoms que no compleixin amb aquests requisits mantenen la seva obligació de continuar pagant les quotes de la Seguretat Social.

Així mateix, les empreses que optin per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), no hauran de pagar quotes a la Seguretat Social si tenen menys de 50 treballadors, i la resta haurà d'abonar el 25% d'aquestes quotes.

Eel paquet de mesures aprovat pel Govern inclou també la possibilitat que les pimes i els autònoms ajornin alguns pagaments tributaris, quan fins ara n'estaven exclosos, com per exemple les liquidacions de l'IRPF o l'IVA. L'ajornament pot ser per un període de sis mesos, però només els tres primers estan exempts d'interessos. Això sí, únicament per a aquells el volum d'operacions dels quals hagi estat inferior als 6 milions el 2019.

Noticias relacionadas

contador