cbalemaniafabrica

El debilitament de l'economia mundial, els riscos relacionats amb la possible sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea (UE) sense un acord i les disputes comercials van empènyer l'activitat al sector manufacturer alemany a contraure el març al seu ritme més ràpid des de juliol de 2012, segons el PMI.

L'Índex de Gerents de Compres (PMI) de Markit per a la indústria manufacturera, que representa al voltant d'una cinquena part de l'economia, va caure a una lectura mínima en 80 mesos de 44,1, per sota dels 47,6 de febrer i per sota també de la previsió de 44,7.

Març suposa el tercer mes consecutiu durant el qual l'índex es va situar per sota de la marca de 50,0 que separa el creixement de la contracció.

"Tant el total de noves comandes com les vendes d'exportació estan caient a un ritme mai vist des de la crisi financera mundial, amb més i més empreses que informen d'una menor demanda vinculada al Brexit, incertesa comercial, problemes en la indústria de l'automoció i, en general, una menor demanda global", ha dit Phil Smith, d’IHS Markit.

Les noves comandes van registrar la caiguda més gran des d'abril de 2009.

El debilitament de les exportacions s'ha traduït en un alentiment de l'economia més gran d'Europa, que va registrar la seva taxa de creixement més baixa en cinc anys l'any passat.

L'economia s'ha basat en el consum per créixer. Un mercat laboral robust, salaris creixents i baixes taxes d'interès han estat recolzant el cicle impulsat pel consum.

"La producció manufacturera va caure notablement i a la taxa més ràpida des del 2012, i el sector de béns de consum es va unir als productors de béns intermedis i de capital en contracció", ha dit Smith.

Aquest expert va afegir que "el sòlid creixement sostingut de l'ocupació abans de març havia estat l'únic punt positiu del sector, però l'última enquesta indicava una caiguda de l'ocupació per primera vegada en tres anys, enmig dels informes de diverses empreses que alguns contractes temporals no s'estaven renovant".

Les dades PMI detallats només estan disponibles sota llicència de Markit i els clients han de sol·licitar una llicència a Markit.

Noticias relacionadas

contador