cbchinamade short1

El valor afegit de la producció industrial de la Xina durant els dos primers mesos de 2019 va experimentar un creixement anual del 5,3%, percentatge que representa l'increment més feble de la dada des de 2002 i va alimentar així la por d’una frenada del creixement del gegant asiàtic, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina.

En descomptar l'impacte de les celebracions de l'Any Nou Lunar, el valor afegit de les empreses industrials durant els dos primers mesos de 2019 va pujar un 6,1% interanual.

"Les últimes dades suggereixen que les condicions econòmiques es van mantenir febles al començament de 2019, amb els promotors reduint la construcció d'immobles i una decebedora despesa en infraestructures", han indicat des de la consultora Capital Economics després de la publicació de la dada de producció industrial.

Durant els dos primers mesos de 2019, la inversió en actius fixos va registrar un creixement anual del 6,1%, en accelerar dues dècimes

Durant els dos primers mesos de 2019, la inversió en actius fixos va registrar un creixement anual del 6,1%, en accelerar dues dècimes respecte a la dada comparable de 2018, incloent-hi un increment del 7,5% al sector privat.

La inversió al sector primari xinès va augmentar un 3,7% interanual, mentre que a la indústria secundària l'increment va ser del 5,5%, incloent-hi un creixement del 5,9% de les manufactures. Al sector terciari, les inversions van registrar un augment anual del 6,5%, un punt percentual més que durant el mateix període del 2018, incloent-hi un augment del 4,3% de la inversió en infraestructures.

La debilitat de la dada de producció industrial xinesa s'afegeix a la incertesa relacionada amb les tensions comercials, després que les exportacions de la Xina sumessin el febrer 135.240 milions de dòlars (120.669 milions d'euros), xifra que representa un descens del 38% respecte a la dada de gener i del 20,7% en comparació amb un any abans, cosa que suposa el descens més gran des de febrer de 2016.

Per la seva banda, les importacions xineses van arribar el febrer a una suma de 131.120 milions de dòlars (116.993 milions d'euros) i es van reduir així un 26,5% respecte al gener i un 5,2% en termes interanuals.

Noticias relacionadas

contador