bolsaseuropeas680

La prima de risc continua relaxant-se aquest divendres, a l'espera del resultat de la votació de la moció de censura que pot alçar Pedro Sánchez a la presidència. El diferencial amb el 'bund' alemany s'ha relaxat un 5% en aquestes primeres hores del matí, per caure per sota dels 110 punts, nivell que va tocar ahir en diverses ocasions a causa de la volatilitat que presenta el mercat de renda fixa.

A més, les últimes notícies d'Itàlia situen un nou govern al país transalpí, després de l'anunci d'acord entre el Moviment Cinc Estrelles i la Lliga Nord. "Hi ha condicions per a un govern polític", han assegurat els líders dels dos partits en una nota conjunta. De nou, el professor i jurista Giuseppe Conte es postula com a primer ministre.

Les últimes enquestes donaven un 20% dels vots al partit del 'Carroccio' en cas de noves eleccions, situació que pressionava el M5S per trobar una solució imminent. Així, la formació de Di Maio ha accedit a mantenir el polèmic Paolo Savona a l'Executiu, que dirigirà la cartera d'Afers Europeus, mentre que el ministeri d'Economia estarà comandat per Giovanni Tria, president de l'Escola Nacional d'Administració i professor d'Economia de la Universitat de Tor Vergata.

Els líders de la coalició guanyadora seran vicepresidents i dirigiran cadascun un ministeri: Di ​​Maio el de Treball i Salvini el d'Interior. Una altra cartera estratègica com la d'Exteriors, serà per al jurista Enzo Moavero Milanesi.

El diferencial amb el deute alemany es relaxa principalment a les regions del sud d'Europa. La prima de risc d'Itàlia cau un 4% fins als 225 punts, la de Portugal, un 7% fins als 149 punts, i un 3% la de Grècia, fins als 412 punts. França, Bèlgica, Àustria i Finlàndia registren vendes. Així, el deute a deu anys espanyola ofereix un interès de l’1,44%, enfront del 2,63% de la italiana i del 0,38% de l'alemanya.

Noticias relacionadas

contador