• Els bons espanyols registren més compres que vendes, cosa que eleva el preu
  • El 'bund' alemany es mou amb guanys també
Espana-Tesoro_2

Màxima tranquil·litat al mercat de bons. La incertesa política davant les eleccions del 21 de desembre a Catalunya que se celebren aquest dijous a la regió passa de llarg per ara en un mercat subjectat per la política monetària del Banc Central Europeu (BCE).

Així, el bo espanyol a 10 anys es mou amb lleus guanys en preu, de més del 0,1%, en superar les compres a les vendes. Amb això, la rendibilitat del títol baixa fins a l’1,48%. Aquest retorn als bons comerciats al mercat secundari es va disparar fins a un màxim durant els últims mesos a la vora de l'1,8% el 4 d'octubre, durant la setmana posterior al referèndum il·legal convocat pel govern cessat de la Generalitat que va disparar la tensió a la comunitat.

Des de novembre, després de l'aplicació de l'article 155 amb el qual Moncloa va convocar aquests comicis amb el suport del PSOE i Ciutadans, el bo s'ha recuperat en preu fins als nivells anteriors al mes d'octubre. La primera de risc, per la seva banda, cau un 2% en línia amb la resta de títols de deute perifèric, el moviment està marcat pel del 'bund' alemany. D'aquesta manera, el diferencial se’n va fins als 106 punts.

En el cas dels títols germànics es produeixen més vendes que compres, cosa que empeny a la baixa la prima de risc. El bo cedeix un 0,15% mentre que la rendibilitat puja fins al 0,42%. Cauen així les primes de risc de Portugal, Irlanda, Itàlia i Grècia.

Noticias relacionadas

contador