• Escala fins als 114,400 punts
  • La situació d'incertesa política segueix pesant al mercat nacional
cataluna caida prevision economia portada
BOLSAMANIA

El panorama al mercat nacional es complica cada minut que passa. La prima de risc espanyola puja un 7% aquest dimecres, fins als 114,400 punts, mentre que la borsa pàtria encadena la seva sisena jornada consecutiva de descensos, amb retallades acumulades superiors al 3% durant aquests sis dies. Paral·lelament, les vendes dels títols de deute del Tresor espanyol al mercat secundari fan que caigui el seu preu un 0,4% i eleven la seva rendibilitat fins a l’1,46%. A més, el bo alemany es manté pla en aquests moments.

La situació d'incertesa política segueix pesant al mercat nacional. Des que el Govern decidís cessar el Govern de la Generalitat el passat 27 d'octubre les sensacions han canviat. S'ha passat de tenir la impressió que la situació estava més o menys 'solucionada' amb aquesta convocatòria d'eleccions per al 21 de desembre, a obrir-se un escenari d'incertesa fomentat, en bona mesura, per l’'estranya' situació en què es troba l'expresident de la Generalitat, que continua 'parapetat' a Brussel·les.

A tot això se suma, a més, la vaga general convocat aquest dimecres a Catalunya. "Els inversors estaran molt pendents de l’'èxit' de la vaga", assenyalen els analistes de Link Securities. "Aquest tema (la crisi catalana), els seus derivats judicials i les mobilitzacions secessionistes, seguiran pesant en el comportament d'aquest mercat, almenys fins a la celebració de les eleccions autonòmiques en aquesta comunitat. Fins llavors, veiem complicat que qualsevol rebot d'aquest mercat pugui arribar a consolidar-se", adverteixen aquests experts.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha afirmat aquest dimecres que el seguiment de la, al seu judici, "mal anomenada vaga general" de Catalunya és "mínim" i "pràcticament inexistent" i es redueix a "actes vandàlics" que estan perjudicant el funcionament dels serveis públics. "Seguiment mínim, però mal màxim", ha sintetitzat el ministre després de ser preguntat pels talls en carreteres, vies ferroviàries i també en aeroports, com el de Girona.

Noticias relacionadas

contador