eurolibra267

La lliura cedeix terreny contra l'euro aquest divendres, ja que el seu impressionant ral·li de les últimes jornades mostra senyals d'esgotament. Amb tot, la divisa britànica va de camí a tancar la millor setmana contra la moneda comunitària des de setembre de 2017, alimentada per les esperances entre els inversors que s'eviti un Brexit caòtic, que hi hagi una pròrroga de l'Article 50 del Tractat de Lisboa o fins que es reediti el referèndum de 2016.

Durant una setmana tumultuosa per a la política britànica, l'acord Brexit de la primera ministra Theresa May va patir una forta derrota al parlament dimarts, però la 'premier' va guanyar un posterior vot de confiança, cosa que va eliminar certa incertesa política per ara.

Aquests esdeveniments han bombat un ral·li en la lliura, amb els inversors deixant-se portar per l'optimisme que la Unió Europea (UE) no tindrà més remei que concedir a Londres una extensió de l'esmentat article del text comunitari. Encara que tècnicament hi ha raons per seguir pujant fins a les 0,85 lliures, la moneda retrocedeix després d'haver arribat a un màxim de dos mesos dijous. L'euro remunta fins a les 0,816 lliures després d'haver tocat un mínim a les 0,8765 lliures. I el dòlar es recupera de camí a les 1,29 unitats, des d'un mínim als 1,30 dòlars no vist des del 15 de novembre.

El comportament de la divisa britànica "mostra que els mercats estan cada vegada menys preocupats per un Brexit sense acord i pel risc electoral", apunten des de Standard Chartered. Segons Stephen Innes, analista d’Oanda, és senyal que els mercats creuen que "menys Brexit és bo per a la moneda i més Brexit és dolent".

En altres encreuaments, les bones notícies que arriben de les negociacions entre la Xina i els EUA sobre la guerra comercial han esperonat la gana pel risc. Les informacions apunten que el secretari del Tresor, Stephen Mnuchin, és partidari de reduir els aranzels als productes del gegant asiàtic, mentre que altres funcionaris s'oposen. D'altra banda, les dues primeres potències mundials reprendran les converses a finals de mes a Washington.

Noticias relacionadas

contador