carrie-lam

La principal política de Hong Kong, Carrie Lam, ha dit que està "molt decebuda" per la rebaixa de les qualificació de Moody's. L'agència de ràting va retallar la seva qualificació d'Aa2 a Aa3. No obstant això, assegura que el que més ha dolgut són les raons donades per Moody's per aquesta "degradació".

"Estem molt decebuts per la degradació de Moody's d'Aa2 a Aa3". "Si em preguntes, estic encara més decebuda per la seva avaluació de la situació de Hong Kong i el seu comentari sobre les 'institucions i governança febles', perquè després de set mesos de disturbis, el que ha demostrat ser resistent són les institucions i la governança de Hong Kong", ha afirmat Lam en declaracions a la CNBC al Fòrum Econòmic Mundial (WEF) de Davos.

La setmana passada, Lam va anunciar un compromís fiscal de 1.300 milions de dòlars, dissenyat per impulsar l'economia de Hong Kong. Dimarts, l'agència de qualificació va semblar descartar aquest pla en reduir la qualificació en un graó, i va afegir que la resposta de Govern a mesos de protestes havia estat "lenta" i "ineficaç".

"Els motius subjacents de les protestes són certament profunds i intractables", va dir Moody's. "No obstant això, la resposta de Govern de Hong Kong tant a les demandes polítiques de parts de la població com a les preocupacions més àmplies sobre el nivell de vida a Hong Kong, el cost de l'habitatge i la igualtat d'oportunitats econòmiques han estat notablement lentes, tímides i poc concloents", va afegir.

La rebaixa de Moody's se suma a la que ja va fer Fitch el setembre de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador