ep 05 january 2020 china hong kong riot police arrest protesters during a protest against parallel
Willie Siau/SOPA Images via ZUMA / DPA

Fortes caigudes del 2,8% a la borsa de Hong Kong -Hang Seng- després que Moody's hagi retallat la valoració de Hong Kong per la "lenta" i "ineficaç" resposta del govern a mesos de protestes, cosa que l'ha portat a reavaluar la fortalesa institucional i la governança del territori xinès.

L'agència va reduir la qualificació de Hong Kong a 'Aa3' des d'Aa2'. Moody's es converteix així en la segona agència important en retallar la seva qualificació des que van començar les protestes l'estiu passat.

"Els motius subjacents de les protestes són certament profunds i intractables", va dir Moody's. "No obstant això, la resposta del govern de Hong Kong tant a les demandes polítiques de parts de la població com a les preocupacions més àmplies sobre el nivell de vida a (Hong Kong), el cost de l'habitatge i la igualtat d'oportunitats econòmiques han estat notablement lentes, tímides i poc concloents", ha afegit.

L'economia del territori s'ha vist sotmesa a pressió -i el seu lloc com un dels centres financers preeminents d'Àsia està en entredit- després de mesos de violents enfrontaments entre la policia i els manifestants.

HSBC, el banc més gran del territori, s'ha vist obligat aquest mes a tancar sucursals després de ser acusat d'ajudar a la policia a tancar un compte utilitzat per recaptar fons per als manifestants.

Moody's va advertir al seu informe publicat a última hora d'aquest dilluns que la falta d'una resposta efectiva a Hong Kong apunta "limitacions més significatives de l'autonomia de les institucions del que es pensava, tot i la política d'un país, dos sistemes' que ha sustentat l'autonomia durant les dues últimes dècades".

Quan Fitch va reduir el ràting de Hong Kong el setembre va expressar preocupació sobre el grau de control de Pequín sobre el territori.

Noticias relacionadas

contador