bandera eeuu

L'Índex de Preus de Consum (IPC) dels EUA ha pujat des del 0,7% fins al 0,9% al juny, respecte al 0,5% anticipat pels experts, segons ha informat aquest dimarts el Departament d'Ocupació del país.

Si tirem un ull a la dada interanual, l'IPC ha escalat fins al 4,5% des del 3,8% anterior i respecte al 4% projectat pels experts.

En aquest sentit, la pujada de la inflació ha estat la més ràpida registrada en gairebé 13 anys. La dada es deu a nombrosos factors, com els colls d'ampolla en les cadenes de subministrament, la demanda extraordinàriament alta postcovid-19 i les comparacions amb 2020, l'any marcat i llastrat precisament per la pandèmia.

Des de la Fed i la Casa Blanca continuen defensant que la pujada d'aquesta dada és transitòria i esperen que comenci a disminuir, encara que alguns funcionaris del banc central han reconegut que la inflació està sent més resistent del que es preveu en un primer moment.

Segons una enquesta publicada per la Fed de Nova York aquest dilluns, els consumidors anticipen que l'IPC es mantingui per sobre del 4,8% en els 12 pròxims mesos.

contador