eeuu

L'economia nord-americana va créixer un 2,2% durant el primer trimestre de 2018. Així ho mostra la revisió de la dada original publicada per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica (BEA) dels Estats Units aquest dimecres. El resultat es troba una dècima per sota del consens, que esperava que el PIB es mantingués al 2,3% inicial.

Les dades d'inversió en béns d'equip, infraestructures i programari va ser corregida a la baixa des d'un 6,5% fins a un 4,6%, cosa que explica aquest descens del resultat global. No obstant això, la inversió es va mantenir forta durant els tres primers mesos de l'any, parcialment llastrada per un menor valor dels inventaris, que es va reduir gairebé un 40% fins als 20.200 milions de dòlars. A més, la despesa dels consumidors també va ser revisada a la baixa una dècima per créixer ara un 1%.

En matèria comercial, les exportacions van créixer més lleument del que s'esperava (+4,2% enfront del 4,8% inicial), mentre que les importacions es van mantenir estables, amb un creixement de gairebé el 2,2%.

Tot i la correcció, les expectatives de creixement per al total de l'economia nord-americana continuen sent positives, amb els analistes avançant un creixement pròxim al 3% el 2018 per cinquè any consecutiu. No obstant això, la pregunta es formula al voltant de com afectaran les retallades fiscals aplicades per l'Administració de Donald Trump a l'esdevenir de les empreses nacionals. La intenció del president és que les companyies aprofitin la laxitud per invertir-hi i millorar les expectatives a llarg termini del país. No obstant això, tot i unes sòlides dades d'inversió, continua sent massa aviat per concloure en quins efectes tenen aquestes mesures.

Per tot això, les dades continuen sent fermes i donen suport als plans de la Reserva Federal per continuar retirant els estímuls de l'economia nord-americana. El mercat apunta a juny com a escenari més probable per a la següent pujada de tipus.

Noticias relacionadas

contador