bandera eeuu usa america

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA va baixar lleument fins a l’1,5% el ​​febrer, enfront de l’1,6% del mateix mes de l'any anterior, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina d'Estadístiques Laborals. Això suposa el menor creixement registrat des de setembre de 2016. En comparació amb el mes previ, la inflació va augmentar lleugerament al 0,2% després de no registrar canvis durant tres mesos consecutius.

Davant del mes de gener, els nord-americans van pagar el febrer més pel lloguer, el menjar, el gas i la roba, tot i que el cost de la vida en general segueix augmentant molt lentament. No obstant això, els nord-americans van pagar preus més baixos per medicaments, atenció mèdica i automòbils.

Des de l'estiu passat, la taxa d'inflació s'ha reduït dramàticament: baixa des del gairebé 3%

Des de l'estiu passat, la taxa d'inflació s'ha reduït dramàticament, ha baixat des del gairebé 3% en què es va situar llavors.

En concret, el preu dels aliments va augmentar un 0,4%, el seu major increment mensual des de maig de 2014. La gasolina es va encarir un 1,5% després de tres caigudes mensuals consecutives, fet que dona com a resultat que l'índex d'energia pugi un 0,4% tot i les disminucions en els índexs d'electricitat i gas natural.

Sense tenir en compte els preus dels aliments i l'energia, la taxa d'inflació subjacent es va situar al 2,1%, una dècima menys que el febrer i el menor increment des del passat mes d'octubre.

Segons expliquen els analistes de Foenix Partners, "la Reserva Federal (Fed) espera que la caiguda modesta de la inflació no sigui el començament d'un problema a més llarg termini. Amb els signes d'una desacceleració del mercat global que es filtra als mercats dels EUA, la posició monetària seguirà sent sense saber-se fins que el panorama econòmic mundial s'hagi assentat".

Noticias relacionadas

contador