• L'IPC nord-americà augmenta una dècima a l'octubre en taxa mensual, fins al 0,4%
bandera eeuu usa america

L'índex de preus al consum (IPC) dels Estats Units (EUA) s'ha incrementat una desena a l'octubre, amb el que la inflació interanual ha quedat en l'1,6 %, en línia amb la dada estimada pel mercat, segons assenyala aquest dijous el Departament de Treball, degut principalment a la pujada de preu de la gasolina. Així, l'índex s'ha elevat a l'octubre al seu major ritme dels últims sis mesos.

En taxa mensual, l'IPC nord-americà també s'incrementa una dècima a l'octubre, fins el 0,4%

Sense tenir en compte els preus dels aliments i l'energia, l'IPC subjacent s'ha situat en el 2,1% i descendeix una desena en comparació de la dada anterior i l'esperat.

En taxa mensual, l'IPC nord-americà també s'incrementa una desena a l'octubre, fins al 0,4%, en línia amb les previsions del mercat. Però, sense tenir en compte els preus dels aliments i l'energia, l'IPC subjacent ha romàs estable en el 0,1%, encara que els experts esperaven un 0,2%.

PUJADA DE TIPUS

Aquestes xifres s'han presentat el mateix dia en el qual la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, ha comparegut davant el Congrés dels EUA amb un discurs més dur. Yellen continua preparant les expectatives del mercat per a una nova pujada de tipus el proper 14 de desembre.

El mercat cada vegada dóna més per segur un increment del preu del diner, que es manté des de desembre del passat any en la forqueta del 0,25% i 0,5%. Així, segons les expectatives de fons federals estimades pel FedWatch de CME, el 90,6% esperava aquest dijous que 2016 acabi amb una pujada de tipus.

contador