les pays riches n ont pas atteint leur objectif de financement climatique selon l ocde

La inflació interanual de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) mesurada per l'índex de preus al consumidor (IPC) va augmentar el 10,7% a l'octubre del 2022, des del 10,5% al setembre.

La inflació dels aliments va continuar augmentant a l'OCDE a l'octubre (al 16,1%, des del 15,3% al setembre), assolint la seva taxa més alta des del maig del 1974, amb augments a 33 dels 38 països de l'OCDE. La inflació energètica va continuar caient a l'OCDE en conjunt (fins al 28,1%, des del 28,8%). No obstant això, es va mantenir per sobre del 10% a 35 països de l'OCDE i per sobre del 30% a 13 d'ells.

Excloent-ne aliments i energia, la inflació interanual a l'OCDE es va mantenir estable, el 7,6% a l'octubre.

A la zona euro, la inflació interanual mesurada per l'Índex Harmonitzat de Preus de Consum (IPCH) va augmentar fins al 10,6% a l'octubre, des del 9,9% del setembre, amb la inflació dels preus dels aliments, la inflació dels preus de l'energia i la inflació sense aliments ni energia tots augmentant a l'octubre.

L'estimació preliminar d'Eurostat per a la zona euro el novembre del 2022 apunta a una disminució de la inflació interanual fins al 10%, i s'estima que la inflació dels preus de l'energia ha caigut fins al 34,9% des del 41,5% d'octubre, mentre que la inflació sense aliments ni energia s'estima haver estat estable (5%).

Al G20, la inflació interanual es va mantenir estable al 9,5% a l'octubre. Fora de l'OCDE, la inflació interanual va augmentar a l'Argentina, però va disminuir a la Xina, el Brasil, l'Índia i Indonèsia, mentre que es va mantenir pràcticament estable a l'Aràbia Saudita i Sud-àfrica.

Noticias relacionadas

contador