ep gasolinera 20171205135409
PIXABAY

La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar el febrer a l’1,5%, una dècima per sobre de la seva lectura del mes anterior, després d'una major pujada en el preu de l'energia i dels aliments frescos, segons la estimació preliminar publicada per Eurostat.

En concret, l'energia es va encarir a la zona euro un 3,5% interanual el febrer, enfront de la pujada del 2,7% de gener, mentre que els aliments frescos van repuntar un 2,9%, enfront de l’1,8% del mes anterior. Per la seva banda, els serveis es van encarir un 1,3% interanual el febrer, tres dècimes menys que el gener.

Sense tenir en compte l'efecte dels preus energètics, la inflació de la zona euro es va situar el febrer a l’1,2% interanual, igual que el mes precedent, mentre que en excloure també l'impacte dels aliments frescos es va mantenir sense canvis a l'1,2%.

D'aquesta manera, la taxa d'inflació subjacent de la zona euro, que exclou del càlcul el preu de l'energia, dels aliments, l'alcohol i el tabac, es va moderar el febrer a l'1%, una dècima per sota de la lectura d' gener passat.

Noticias relacionadas

contador