• També s'inclou l'augment del 1,8% del preu dels serveis, enfront de l’1% de març
ep precios ipc inflacion consumo pollo pollos compra compras comprar
EUROPA PRESS

La taxa d'inflació interanual de l'eurozona s'ha situat a l'abril a l'1,9%, quatre dècimes per sobre de la lectura de l'1,5% al mes de març, segons ha informat Eurostat. Aquesta major pujada dels preus respon a l'encariment del 7,5% de l'energia, enfront del 7,4% de març, així com l'increment de l'1,8% del preu dels serveis, enfront de l’1% de març, el que representa la major pujada des de març de 2013.

Per la seva banda, els aliments frescos van pujar un 2,2% interanual, una alça sensiblement inferior al 3,1% de març, mentre els béns industrials no energètics van pujar un 0,3%, en línia amb el mes anterior.

D'aquesta manera, la taxa d'inflació interanual descomptant l'impacte de l'energia s'ha situat a l'abril a l'1,3%, enfront del 0,9% de març, la més alta des d'agost de 2013, mentre que en excloure també la volatilitat dels preus dels aliments frescos, la inflació subjacent va pujar l'1,2% des del 0,8% del mes anterior.

Així mateix, sense tenir en compte l'efecte sobre la inflació de l'energia i dels aliments, així com de l'alcohol i el tabac, la inflació súper subjacent va pujar a l'abril a l’1,2%, mig punt percentual més que al març i la lectura més elevada des de juny de 2013.

Durant la seva compareixença davant els mitjans després de la reunió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) celebrada ahir, Mario Draghi va avançar un repunt de la inflació al mes d'abril, tot i que ha augurat que la pujada de preus s'estabilitzarà durant la resta del any.

D'aquesta manera, l'institut emissor va decidir mantenir els tipus d'interès al 0% en el cas de la taxa de refinançament, així com al 0,25% en la facilitat de préstec i al -0,40% en el tipus de dipòsit, i, a més, assenyala que el banc no havia discutit sobre una futura estratègia de retirada dels seus estímuls.

Noticias relacionadas

contador