chinacrash1

L'índex de preus al consumidor (IPC) de la Xina va pujar un 2,3% el març, enfront de l'1,5% registrat el mes anterior, de manera que frena quatre mesos consecutius de desacceleració, segons les dades publicades aquest dijous per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONE).

El març, els preus dels aliments van pujar un 4,1% interanual, xifra que representa un augment de 3,4 punts percentuals en comparació amb febrer. En concret, aquesta pujada va estar liderada per l'augment del 5,1% del preu de la carn de porc, que el febrer havia patit una caiguda del 4,8%.

Per la seva banda, els preus de les verdures fresques i fruites van experimentar un creixement significatiu el mes passat, amb un augment del 16,2% i el 7,7%, respectivament, que l'ONE va atribuir a factors estacionals. Mentre que els preus dels ous van caure un 4,1%.

Pel que fa als productes no alimentaris, els preus van créixer un 1,8% el març, una dècima més que la registrada el mes anterior.

Els preus al sector sanitari van augmentar un 2,7%, mentre que els del sector educatiu i cultural ho van fer un 2,4%, i el lloguer d'habitatge va pujar un 2,1%. Així mateix, els preus de béns i serveis de consum domèstic van augmentar un 1,2% i els de transport i comunicacions van registrar una lleu pujada del 0,1%.

L'IPC va augmentar un 2,3% interanual durant aquest període tant en les àrees urbanes del gegant asiàtic com a les zones rurals, ha afegit l'organisme.

La ONE també ha divulgat aquest dijous que l'índex de preus a la producció (IPP), que mesura la inflació majorista, va pujar un 0,4%, tres dècimes per sobre respecte al creixement registrat el febrer, que va marcar un mínim històric.

Noticias relacionadas

contador