• La Fed pot augmentar les seves previsions d'inflació
cbstopwallstreet short

La inflació als Estats Units ha marcat màxims de sis anys, després que l'Índex de Preus al Consum (IPC) hagi repuntat dues dècimes al maig, fins al 2,8% en taxa interanual.

La pujada de la gasolina i dels costos sanitaris explica aquest ascens dels preus, al costat del efecte comparatiu respecte a l'any passat, quan el preu del petroli es trobava a nivells molt reduïts.

L'IPC subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments frescos, ha marcat màxims de set anys, en repuntar en taxa interanual fins al 2,2%, després de pujar dues dècimes al maig, en línia amb les previsions.

Els experts de Berenberg esperen que la taxa general d'inflació es dirigeixi cap al 3% durant els propers mesos a causa de la fortalesa del consum privat i de la situació de plena ocupació que registren els EUA. A més, cal comentar que l'Índex PCE, que mesura l'evolució de la despesa del consumidor i és la mesura que vigila la Fed per al seu objectiu del 2%, pot arribar al 2,2% a finals de juny i a l’1,9% en taxa subjacent.

En aquest escenari, argumenten que el banc central dels EUA elevarà les seves previsions sobre la inflació aquest dimecres, quan es van publicar les seves estimacions econòmiques actualitzades. A més, consideren que amb l'actual ritme de creixement i el baix nivell d'atur, la Fed augmentarà els interessos demà i dues vegades més durant la resta de l’any al setembre i desembre.

Noticias relacionadas

contador