bandera-gigante-alemania
REUTERS/Hannibal Hanschke

La inflació a Alemanya va caure fins a l'1,4% interanual l'agost, des de l'1,7% de juliol, d'acord amb el consens i les estimacions inicials. El tipus harmonitzat es va reduir en 0,1 punts percentuals, fins a l'1,0%, des de l'1,1% de juliol, també d'acord amb el consens i la primera estimació.

Els grans descensos en la inflació de l'energia i el vestit van ser els principals impulsors de la caiguda general del mes passat, tot i que la inflació neta dels lloguers -que és el component més important de l'IPC- també va baixar, en 0,1 punts percentuals, fins a l'1,4%. No obstant això, la inflació dels aliments va augmentar del 2,1% registrat el juliol al 2,7%, impulsada per una major taxa d'augment dels preus dels aliments frescos. A més, la inflació en l'educació també va pujar fortament, a l'1,1%, des del -2,1% del mes anterior, a causa de l'efecte de base.

En taxa intermensual, la inflació va quedar al -0,2% enfront del 0,5% de juliol i d'acord amb el que preveu el consens.

Els experts de Pantheon expliquen que, de cara al futur, la forta desacceleració del creixement del PIB des de mitjans de l'any passat -i un previsible lleuger augment de la desocupació cap a finals d'any- hauria d'esmorteir les pressions inflacionistes, "però aquesta és una història per a el proper any". "A més, creiem que el mercat laboral seguirà sent estret en general, cosa que contribuirà a mantenir el creixement dels salaris i la inflació subjacent a un nivell sòlid", indiquen.

Noticias relacionadas

contador