cbolaf scholz short1

Es pot considerar ja una realitat, Alemanya s'ha posat mans a l'obra davant d'una possible recessió a l'horitzó. I és que, el ministre de Finances alemany, Olaf Scholz, ha declarat que està disposat a injectar gran quantitat de diners, en concret, "milers de milions", amb l'objectiu d'estar preparats per combatre una crisi. Així, el socialdemòcrata ha assenyalat que apostarà per aprovar un paquet d'ajuda en cas que realment s'arribi a aquesta situació.

El que es veia com un escenari inversemblant pel potencial econòmic germànic, s'ha materialitzat i Alemanya ja prepara mesures per combatre una recessió en la qual entrarà la seva economia, segons apunten els especialistes. Durant el debat que ha tingut lloc a la cambra baixa del Bundestag sobre els pressupostos, Scholz ha anunciat que el govern alemany ha posat les bases amb un pressupost sòlid i una política de no endeutament.

Per tant, aquestes sòlides bases de l'economia alemanya permeten, segons ha declarat el ministre de finances, injectar "molts milers de milions d'euros en cas que esclati una crisi a Alemanya i a Europa". Així mateix, el ministre ha definit aquest estímul públic com "economia keynesiana" i com "política activa contra la crisi".

"Per a nosaltres, com a principal economia de la Unió Europea, és important saber si som capaços de combatre una tendència econòmica negativa", ha recordat Scholz.

L'economia alemanya es va contraure un 0,1% durant el segon trimestre i els analistes pensen que Alemanya pot caure en recessió durant el període de juliol a setembre, cosa que els situa a la vora de l'abisme.

contador