paroespanacb33

La crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 continua fent estralls al mercat laboral. Segons les dades publicades aquest dijous per l'oficien d'estadística comunitària Eurostat, l'atur de l'eurozona va augmentar a l'agost per cinquè mes consecutiu.

En concret, la taxa de desocupació ajustada estacionalment es va situar en un 8,1%, enfront del 8% de juliol. Així, el nombre d'aturats a la zona euro va augmentar en 251.000 persones, fins a situar-se la xifra total d'aturats en 13,18 milions.

A tota la Unió Europea (UE), la taxa es va incrementar una dècima, fins al 7,4%, el total és de 15,6 milions de persones desocupades.

"Creiem que aquesta tendència persistirà durant un temps més", assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics. No obstant això, des de CodinGame afirmen que "hi ha senyals reals de progrés".

Expliquen que la desocupació ajustada estacionalment a Alemanya es manté estable en un 4,4%, mentre que a la segona economia més gran de la zona euro, França, la taxa a l'agost va ser més baixa que en la mateixa època de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador