ep imagen de recurso de trabajadores de laboratorio en busca de una vacuna contra el coronavirus
Peter Steffen/dpa - Archivo

El Govern creu que al voltant dels mesos de maig i juny podran estar vacunades entre 15 i 20 milions de persones a Espanya. Salvador Illa, el ministre de Sanitat, ha comentat en una roda de premsa a Sant Sebastià que tenen un pla de vacunació en tres etapes.

En la primera etapa, dels 15 grups de població que s'han analitzat, quatre d'ells, que totalitzen uns dos milions i mig de persones, seran vacunades. En concret, són aquells que estan en residències de gent gran, els professionals sanitaris, que "estan en primera línia", i els grans dependents.

Per la seva banda, el president Pedro Sánchez, garanteix que la vacunació contra el coronavirus serà "equitativa" a tot Espanya "es visqui on es visqui"

En la tercera etapa, han assegurat que es cobrirà "els 47 milions d'espanyols".

"Estem preparats, ho podem afirmar amb la contundència dels fets. Junts amb Alemanya, som el primer país d'Europa en aprovar un pla complet de vacunació", ha reivindicat Sánchez. Tal com consta en el pla de vacunació, el president de Govern ha recordat que si es produeix un "excedent" de vacunes, i un cop immunitzats tots els espanyols, es donaran a "tercers països per protegir els seus poblacions".

Sánchez ha qualificat de "molt bones notícies" els resultats que s'han publicat sobre els candidats a la vacuna durant les últimes setmanes. "Ens permetran ja definitivament recuperar progressivament la normalitat. Qualsevol eufòria ha de ser compensada amb cautela, però ens estem endinsant en un temps esperançador, el principi del final de la pandèmia", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador