union europea portada bandera edificio

La confiança dels inversors de la zona euro ha registrat al desembre el seu segon increment consecutiu i el seu millor nivell des de maig d'aquest any davant la millora de les perspectives a nivell global, segons reflecteix l'índex elaborat per l'agència alemanya Sentix, que s'ha situat en els 0,7 punts bàsics, des dels -4,5 enters de novembre.

En concret, l'entitat germana indica que la valoració de la situació actual ha experimentat el seu segon alça consecutiu, fins a arribar als -1 enters, la qual cosa representa la seva millor lectura des de juliol d'aquest any. L'alça més destacada, no obstant això, és per a l'avaluació de les expectatives, que ha aconseguit els 2,5 punts, la seva millor xifra des de març de 2018.

Sentix ha assegurat que aquesta millora per segon mes consecutiu "pot ser un indicador que l'espectre de la recessió s'ha dispersat en la zona euro".

En aquest sentit, el director general i estrateg cap de l'entitat, Manfred Hübner, ha subratllat que "més i més inversors estan convençuts que el pitjor ja ha passat i que els impulsos del BCE i els polítics estimularan l'economia en els pròxims mesos".

Alemanya, la major economia de la zona euro, també ha registrat una alça respecte a novembre. En l'últim mes de l'any, la confiança dels inversors s'ha situat en -1,4 punts, la seva millor lectura des de juny, encara que l'avaluació de les expectatives s'ha situat en els 0,5 enters, la seva millor xifra des de febrer de 2018.

Noticias relacionadas

contador