covid empresarios

La confiança empresarial d'Alemanya s'ha vist llastada al juliol pel repunt d'infeccions de coronavirus, segons el l'índex elaborat per l'Institut de Recerca Econòmica de Munic (Ifo). Concretament, la dada s'ha situat als 100,8 punts des dels 101,7 del mes anterior.

Els empresaris germànics han millorat al juliol la seva avaluació de la conjuntura actual, amb una lectura del subíndex corresponent als 100,4 punts, enfront dels 99,7 de juny.

"L'entusiasme en l'economia alemanya s'ha entelat", ha declarat Clemens Fuest, que ha destacat que les empreses alemanyes han avaluat la seva situació empresarial actual com una mica millor, però les seves expectatives per als propers mesos van ser significativament menys optimistes. "Els colls d'ampolla en el subministrament i la preocupació per les xifres d'infecció en augment estan pesant sobre l'economia alemanya", ha afegit.

En el cas del sector manufacturer l'optimisme va caure, a causa d'una clara disminució de la confiança en les expectatives de les empreses. Aquest indicador va disminuir per quarta vegada consecutiva, mentre que l'avaluació de la situació actual va pujar al seu nivell més alt des d'agost de 2018.

De la seva banda, al sector de serveis el clima empresarial es va deteriorar. Tot i que els proveïdors de serveis estaven més satisfets amb el negoci en curs, la seva visió dels propers mesos és molt menys optimista.

Així mateix, l'índex de clima empresarial en el comerç també va patir una recessió, ja que les expectatives prudentment optimistes dels mesos anteriors es van disminuir, tot i que l'indicador de la situació actual va pujar lleugerament i cada vegada més empreses del sector minorista informen sobre colls d'ampolla en el subministrament.

En el cas de la construcció, el clima empresarial va millorar, amb una major satisfacció de la situació actual i una pujada per tercer mes consecutiu de les expectatives.

Noticias relacionadas

contador