alemania angela merkel portada

L'índex de preus al consum (IPC) a Alemanya va pujar al 2,5% al maig, segons les dades aportades per l'Oficina Federal d'Estadística aquest dilluns, xifra que suposa un significatiu repunt fins a situar-se al nivell més alt des de setembre de 2011. A més, les previsions apunten que la inflació alemanya podria arribar al 4% aquest any.

L'energia va seguir sent el principal impulsor de preus al maig. El combustible va costar un 28,4% més que durant el mateix mes de 2020. Els preus dels aliments van augmentar en una mitjana d'1,5%.

El Bundesbank d'Alemanya ha dit que la inflació al país podria pujar fins a un 4% aquest any, un nivell no vist des que es va introduir l'euro fa més de dues dècades. Els preus estan sent impulsats per diversos factors especials, com una reversió de la retallada d'impostos sobre les vendes de l'any passat i canvis en la cistella de béns i serveis.

Les dades d'Alemanya se suma als repunts a Espanya i Itàlia publicades també aquest dilluns. S'espera que un informe per a la zona euro dimarts mostri que la inflació augmentarà fins a l'1,9%.

contador