ep archivo   sede central de deutsche bank en frankfurt am main alemania
CEDIDA - Archivo

L'índex de clima empresarial IFO va pujar fins als 101,8 punts al juny, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut de Recerca Econòmica de la Universitat Ludwig Maximilians a Munic. El nou valor està per sobre de les expectatives dels experts, que esperaven un augment menor.

El sentiment empresarial alemany s'eleva al nivell més alt en més de dos anys, des de novembre de 2018, quan es va situar als 101,9 punts, ja que la reobertura va impulsar l'optimisme de les empreses sobre les condicions i expectatives actuals. Al maig, l'índex ja havia pujat significativament fins als 99,2 punts.

A més, l'avaluació econòmica actual va arribar als 99,6 punts al juny. L'índex d'expectatives d'IFO, que indica les projeccions de les empreses per als propers sis mesos, va millorar encara més als 104,00 al juny, des de la lectura dels 102,9 del mes anterior i millor que les expectatives de mercat dels 103,9.

"El sentiment entre els gerents alemanys ha millorat notablement un cop més (...) L'economia alemanya s'està sacsejant de la crisi del coronavirus", asseguren des IFO.

L'índex de clima empresarial IFO és l'indicador avançat més important per al desenvolupament econòmic a Alemanya. Es basa al voltant de 9.000 informes mensuals d'empreses de les indústries de fabricació, serveis, venda minorista i construcció. Es demana a les empreses que avaluïn la seva situació comercial actual i comparteixin les seves expectatives per als pròxims sis mesos.

Noticias relacionadas

contador