La confiança dels empresaris alemanys ha registrat l'agost la seva primera millora des de novembre de l'any passat, segons reflecteix l'índex elaborat per l'Institut d'Investigació Econòmic de Munic (Ifo), que ha pujat als 103,8 punts des dels 101,7 del mes anterior i arriba així al seu nivell més alt des del passat mes de febrer gràcies a la treva aconseguida en el conflicte comercial amb els EUA.

"Les empreses van tornar a estar més satisfetes amb la seva situació actual", ha declarat el president de l’Ifo, Clemens Fuest i ha destacat la sensible millora experimentada per les expectatives de negoci.

"La robusta economia domèstica i la treva en el conflicte comercial amb els EUA van animar la millora de la confiança empresarial"

"A més d'una robusta economia domèstica, la treva en el conflicte comercial amb els EUA va contribuir a la millora de la confiança empresarial", ha afegit Fuest, que ha recordat que les xifres apunten a un creixement del PIB alemany del 0,5% durant el tercer trimestre.

En aquest sentit, els empresaris alemanys van millorar l'agost la seva valoració de la present conjuntura econòmica, que segons el subíndex corresponent va pujar als 106,4 punts des dels 105,4 de juliol, mentre que les expectatives van millorar a 101,2 punts, enfront dels 98,2 del mes anterior, i va registrar així la seva millor lectura des de desembre de 2017.

"La fortalesa del sector exportador d'Alemanya sempre ha estat la seva diversificació i el fet que no depèn d'un sol soci comercial", ha explicat l'economista en cap d'ING Alemanya, Carsten Brzeski. D'altra banda, ha alertat que el principal risc de l'economia germànica és que, tot i l'augment de les inversions, encara necessita més. "En aquest sentit, l'actual discussió política amb un fort èmfasi en les pensions en lloc de les inversions orientades a futur no és el senyal més prometedor", ha esgrimit Brzeski.

SUPERÀVIT PRESSUPOSTARI

En línia amb la confiança dels empresaris alemanys, el Tresor del país germànic va registrar un superàvit pressupostari rècord de 48.100 milions d'euros durant els sis primers mesos de 2018, equivalent al 2,9% del PIB, a causa de l’impacte positiu en la recaptació del creixement de l'economia i l'ocupació, així com per la moderació de les polítiques de despesa.

El millor exercici de l'economia alemanya durant el segon trimestre es va assolir amb 44.800.000 d'ocupats

A més, l'Oficina Federal d'Estadística d'Alemanya, Destatis, va confirmar divendres passat la seva estimació preliminar de creixement del PIB durant el segon trimestre, quan Alemanya va registrar una expansió trimestral del 0,5%, una dècima per sobre del nivell observat durant els primers tres mesos de 2018.

En comparació amb el mateix període de l'exercici anterior, l'economia alemanya va experimentar un creixement del 2,3% en dades ajustades per preus, enfront de l’1,4% del primer trimestre del 2018, mentre que en ajustar per preus i calendari, l'expansió del PIB va ser del 2%, una dècima menys que durant el primer trimestre.

Destatis ha destacat que aquest millor acompliment de l'economia alemanya durant el segon trimestre es va assolir amb 44.800.000 d'ocupats, xifra que representa un increment anual de 599.000 persones.

Noticias relacionadas

contador