cbalemaniafabrica

La confiança del consumidor alemany va empitjorar inesperadament de cara al mes d'abril, segons l'institut d'anàlisi de mercats GfK. Suggereix que la despesa de les llars podria afeblir-se durant el segon trimestre d'aquest any, mentre que preveu que la demanda interna sigui l'únic motor de creixement aquest any en l'economia més gran d'Europa.

L'enquesta publicada aquest dimarts assenyala que la confiança del consumidor a Alemanya per a l'abril va caure fins als 10,4 punts, enfront dels 10,7 del mes anterior. A més, l'indicador se situa per sota d'un pronòstic del 10,8. Les dades mostren un lleu descens en les expectatives d'ingressos i una caiguda de la predisposició a comprar al seu nivell més baix en més de dos anys, segons assenyala Reuters.

Les dades mostren una caiguda de la predisposició a comprar al seu nivell més baix en més de dos anys

"Malgrat aquestes pèrdues, l'ànim dels consumidors entre els alemanys continua sent decididament positiu", ha dit Rolf Buerkl, analista de GfK, que considera que el robust mercat laboral d'Alemanya i l'augment de l'ocupació haurien de garantir que els consumidors segueixin gastant, especialment si es té en compte que els baixos tipus d'interès fan que l'estalvi sigui poc atractiu.

Per la seva banda, les empreses exportadores s'enfronten a una desacceleració global, disputes comercials i incertesa sobre el Brexit. No obstant això, els nivells rècord en l'ocupació, els forts augments salarials, la inflació moderada i els baixos costos d'endeutament han ajudat a la despesa de les llars a reemplaçar les exportacions com el pilar més important del creixement econòmic.

Noticias relacionadas

contador