angela-merkel-union-europeenne-ue-allemagne

La confiança dels inversors alemanys en l'esdevenir de l'economia de l'Eurozona va continuar caient al juny. En concret, la puntuació de l'índex ZEW es va situar als -12,6 punts al sisè mes de l'any, quinze punts per sota del resultat de maig i en terreny negatiu per primera vegada en vint-i-tres mesos.

Mentrestant, l'indicador per a la confiança del panorama actual de l'Eurozona va baixar 16,2 punts des dels 56,1 del mes anterior. Els analistes del Centre per a la Investigació Econòmica Europea que desenvolupen aquest estudi atribueixen aquests resultats al vaivé de la política italiana, les expectatives futures de la qual van caure 31,7 punts fins a fregar les -49 unitats, mentre que l'opinió actual dels inversors sobre la conjuntura transalpina es va corregir 14,3 punts fins a les -32,8 unitats.

Els resultats per a Alemanya van ser també negatius per tercer mes consecutiu. La puntuació alemanya sobre les expectatives futures va baixar 7,9 punts per aterrar als -16,1, el seu menor nivell des de setembre de 2012 i molt per sota de la mitjana històrica de l'estudi (23,3 punts). La confiança dels inversors en la situació actual del seu país va caure 6,8 punts, per deixar l'indicador a les 80,6 unitats.

"La recent escalada de les disputes comercials amb els Estats Units, així com la por sobre un Govern a Itàlia que desestabilitzi els mercats financers han malmès les perspectives a Alemanya. A més, la indústria alemanya ha llançat pitjors dades sobre exportacions, producció i noves comandes a abril. Com a resultat, les expectatives per als pròxims sis mesos han empitjorat considerablement", ha explicat Achim Wambach, president de ZEW.

Índex ZEW Alemanya. Font: ZEW

Noticias relacionadas

contador