inversion-trader-inversor-bolsa-ordenador-oficina
Getty Images

La confiança de l'inversor de la zona de l'euro millora al desembre. L'índex Sentix es col·loca en -21, millor del previst, enfront de la dada de -30,9 de novembre. Això suposa que la confiança se situa al nivell més alt des del mes de juny passat i que l'estat d'ànim econòmic millora per segona vegada consecutiva. "Acabarà la recessió abans que realment hagi començat?", es pregunten a Sentix.

L'índex també mostra que tant les expectatives econòmiques com la valoració de la situació van millorar. En concret, l'índex de situació actual va passar de -29,5 a -20 i el d'expectatives va pujar de -32,3 a -22, la dada més alta des del març.

"Les darreres dades econòmiques de Sentix milloren novament i de manera sorprenentment significativa. Els inversors estan escampant l'esperança que, gràcies al clima temperat de l'hivern, hi ha prou gas emmagatzemat i un possible pic en les dades d'inflació, la recessió econòmica també hagi arribat al seu zenit", expliquen.

Però, encara que el sentiment dels inversors va continuar repuntant al desembre, "segueix molt per sota del seu nivell de principis d'any, abans que Rússia envaís Ucraïna", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics, que coincideixen que els inversors preveuen que la activitat de la zona euro ha superat el punt més baix atès el "clima suau de l'hivern, el suficient gas emmagatzemat i un possible pic d'inflació".

Tot i això, creuen que "cal tenir en compte que els mesuraments del sentiment dels inversors han estat especialment sensibles a l'evolució dels mercats energètics durant els últims temps. L'enquesta per a aquesta publicació de desembre es va realitzar entre l'1 i el 3 de desembre, cosa que significa que és poc probable que hagi captat completament l'acord sobre el preu del petroli a última hora de divendres, però també precedeix l'onada de fred de principis de desembre i no és clar quina serà la reacció de Rússia i l'OPEP+ a l'inici de les sancions de la UE”.

"En altres paraules, cal prendre aquestes dades amb una mica de sal. Continuem pensant que l'economia de la zona euro no podrà evitar una recessió tècnica durant els propers trimestres, cosa que, unida a un enduriment més gran per part del Banc Central Europeu (BCE), és un mal presagi per a les perspectives de la renda variable de la zona euro”, afirmen.

Noticias relacionadas

contador