dax portada

Una de freda i una de calenta per a l'economia d'Alemanya. Mentre la confiança dels inversors ha millorat, el sentiment sobre la situació actual va pitjor, segons l'enquesta de l'institut de recerca econòmica ZEW del mes d'octubre.

En concret, la confiança dels inversors alemanys es col·loca en -59,2 a l'octubre, enfront del -61,9 anterior, però es manté a prop dels mínims històrics. El subíndex de situació actual cau a -72,2, en comparació amb el -60,5 de setembre, enfonsant-se al nivell més baix des que va començar la pandèmia.

"La situació econòmica actual s'avalua una vegada més com significativament pitjor que el mes anterior. La probabilitat que el Producte Interior Brut (PIB) real disminueixi en el curs dels propers sis mesos també ha augmentat considerablement. En general, les perspectives econòmiques s'han deteriorat novament", destaquen des del ZEW.

Recentment, el Ministeri d'Economia d'Alemanya reconeixia que esperava que el país entri en recessió el 2023, any durant el qual el PIB caurà un 0,4%. La xifra suposa un cop a les previsions, ja que uns mesos abans es calculava que el creixement del PIB seria del 2,5% per a l'any que ve.

"Un mes no marca una tendència, però aquesta és la primera vegada en molt de temps que veiem un repunt en les expectatives, amb l'índex de condicions actuals caient. Això és el que sol passar als fons, però necessitem més dades per convèncer-nos que es tracta d'un punt d'inflexió. La realitat continua sent que el sentiment dels inversors, tant les expectatives com l'avaluació actual, segueixen estant profundament deprimits", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Per la seva banda, a la zona euro, l'índex de sentiment econòmic es va situar en -59,7 a l'octubre enfront de la lectura anterior de -60,7.

Noticias relacionadas

contador